AFGELAST - Bezoek aan jeneverstokerij Van Damme - AFGELAST

!!! Deze activiteit werd AFGELAST !!!. 

 

Stokerij Van Damme is al zeven generaties lang een familiebedrijf. 

Deze unieke Stokerij is samen met haar Balegemse jenever een begrip in Oost-Vlaanderen. Het is een ‘warme’ stokerij, de laatste landbouw-jeneverstokerij in de Benelux die het graan voor haar geestrijke drank zelf teelt. Dat proef je aan de volle smaak van de échte graanjenever. 

De kroonprins van de Balegemse jenevers is de gelauwerde O’de Flandre graanjenever van 41 %, geflankeerd door de jonge graanjenever van 31 % en de oude karaktervolle graanjenever van 51 %. Bij geen enkele andere jenever proef je dezelfde authenticiteit als bij de Balegemse jenevers. Gestookt én versneden op de boerderij met enkel maar de beste ingrediënten van eigen bodem. Daarom wordt op de boerderij gretig de slogan ‘Van korrel tot borrel’ gebruikt. Een variant daarop is de slagzin: ‘Vanuit de grond tot in de mond’. 

De originele stookinstallatie is sinds 2010 beschermd erfgoed. Deze vierkantshoeve huisvest ook 250 runderen, een B&B met zes kamers, een gezellig Koffiehuis en een leuke jeneverbalie.

Voor een blik achter de schermen biedt de Gezinsbond Merelbeke een begeleide rondleiding met proeverij aan. Hier kan je kennismaken met het ambachtelijke stookproces.

 

Programma:
•    Je maakt kennis met het ambachtelijk stookproces en het productaanbod.
•    Na afloop van de rondleiding volgt een proeverij met mogelijkheid tot proeven van 3 jenevers en een advocaatje per persoon

 

Wanneer: 
zondag, 23 februari, 2020 - 17:00
Waar: 

Issegem 2, 9860 Oosterzele-Balegem

Prijs Leden: 
€ 8,00
Prijs Niet Leden: 
€ 11,00
Inschrijven mogelijk vanaf: 
02 januari 2020
Hoe inschrijven: 

Vanaf 16/02 niet meer mogelijk om in te schrijven wegens AFGELAST !!!

Via het inschrijvingsformulier op onze website http://www.gezinsbond-merelbeke.be/inschrijven_activiteit vóór 17 februari 2020 of tot maximum aantal personen bereikt is.

 

Info bij: 
Mevr. Lieve Van Spaendonck