Cyberpesten … pesten in een modern jasje

Organisatie door Oudercomité van de GO! Merelbeke ism Gezinsbond afdeling Merelbeke

Voordracht onder begeleiding van Dhr. Frederik Vanhuffel.

Bellen met je buur? Snel een sms naar je schat? Chatten met je kleinkind in Canada? Een e-mail naar je ma? Onze communicatiemogelijkheden zijn de laatste jaren fel toegenomen.

Dat hebben onze kinderen zeer goed begrepen. Een glimmende smartphone en een computer met supersnel internet behoort bijna tot hun standaarduitrusting. Ze delen de laatste nieuwtjes op hun facebook-profiel en via de chat stappen mensen van over de hele wereld hun leven binnen. 
Dat schept natuurlij massa's mogelijkheden. Jammer genoeg loeren er ook negatieve interacties om de hoek. Alledaagse dingen krijgen een nieuwe invulling. Naast het babbelen, hebben we nu het chatten; naast het schrijven, het e-mailen en naast het pesten, staat nu het cyberpesten.

Ouders maken zich vaak zorgen over cyberpesten. Komt het vaak voor? Welke vorm kan het aannemen? Hoe gaan cyberpestkoppen te werk? Maar vooral: hoe kunnen we onze kinderen helpen om cyberpesten te voorkomen of te verhelpen? Wat moet ik doen als mijn kind belaagd wordt door een cyberpester? En wat als hij zelf een pestkop is? 

Vorming met veel voorbeelden en filmpjes i.s.m. Child Focus.

Meer info via volgende link: 
Wanneer: 
donderdag, 23 maart, 2017 - 20:00 tot 23:00
Waar: 

GO! Merelbeke Basisschool, Gaversesteenweg 195, 9820 Merelbeke.

Prijs Leden: 
Gratis
Hoe inschrijven: 

Aanmelden/inschrijven: is nodig kan via de link op onze website of via mail naar bs.merelbeke@g-o.be met vermelding “spreekbeurt Cyberpesten 23/03” naam en aantal personen