Daguitstap naar Passchendaele en Ieper (10/09/2014)

Daguitstap : bezoek aan Memorial Passchendaele en aan Ieper + bijwonen Last Post

Het vernieuwde en uitgebreide Memorial Museum  Passchendaele 1917 houdt de herinnering levend aan de Slag van Passendale, waarbij in 1917 in honderd dagen een half miljoen slachtoffers vielen. De uitbreiding omvat een nieuw museumgebouw specifiek over de slag van Passendale.

Ieper is de mooie provinciestad waar cultuur en ontspanning ruimschoots aan bod komen. Ieper heeft ook zijn ligging mee: dichtbij de kust, vlotte verbinding met Brugge, Kortrijk, Rijsel. Het is een bruisende stad die zijn verleden koestert, ook de grote oorlog.

Het voorziene programma:

*Bij aankomst in Zonnebeke: een lekkere boterkoek met koffie of thee.

*Bezoek aan het Memorial Museum Passchendaele 1917. Je krijgt er een overzicht van de 5 slagen bij Ieper met de nadruk op de slag van Passendale. Het museum beschikt over een unieke collectie historisch materiaal, aangevuld met foto’s, filmbeelden. Sinds 2013 is er ook een nieuwe vleugel over de slag van Passendale, een herinneringsgalerij en een uniek loopgravennetwerk geopend.

*Middagmaal : dagverse soep, vlees met groenten en frietjes.

*Bezoek een Tyne Cot Cemetery, de grootste begraafplaats van de Commonwealth ter wereld en de belangrijkste getuige van de slag van Passendale. Daar liggen 12.000 doden samen (slechts 3.800 bij naam bekend) en staan nog eens 35.000 namen van gesneuvelden zonder bekend graf op de indrukwekkende muur aangeduid.

*In Ieper zelf : geleid bezoek aan het Centrum zelf met o.a. de Lakenhallen-Belfort, het Stadhuis, de kathedraal, de St. George’s Memorial Church, de Stadsschouwburg, het Gerechtshof, de Menenpoort.

*Avondmaal in restaurant op de Markt.

*Bijwonen van de Last Post aan de Menenpoort en daarna huiswaarts.

Meer info via volgende link: 
Doelgroep: 
GOSA.
Wanneer: 
woensdag, 10 september, 2014 - 08:00 tot 20:00
Waar: 

Stipt om 8.00 u. in Gentbrugge, Land van Rodelaan (onder viaduct van E17). In Sleidinge vertrekken we stipt om 7.15 u.

Prijs Leden: 
€ 51,00
Prijs Niet Leden: 
€ 61,00
Hoe inschrijven: 

Op gewestelijk secretariaat , Limburgstraat 80. Zo vlug mogelijk want de plaatsen zijn beperkt, zeker vóór 15 augustus. (Opgelet !! Gewestelijk secretariaat is gesloten tweede week van 10 juli tot en met 17 augustus)

Info bij: 
Dhr. Paul COUPE
Info via: 
mail: grootouders@gezinsbond-merelbeke.be (of telefoon 09/362.94.97)