AFGELAST - Gezinsfestival 'Kinderen aan zet'

De Gezinsbond ijvert al 10 jaar voor een kindnorm in het beleid.

Wij willen ook graag de kindnorm tot bij de gezinnen brengen. Daarom organiseren wij een groot gezinsfestival ‘Kinderen aan zet’ op 22 maart 2020 in het Leietheater in Deinze.

Gezinnen kunnen deelnemen aan een parcours van allerlei activiteiten (workshops, theater, muziek, bewegen, voorlezen...) binnen de thema's van de kindnorm.

Alle leeftijden zullen hun gading vinden! 

 

De kindnorm vormt de kern van het beleidsplan van de Gezinsbond. Maar wat is dat? Beleef de kindnorm samen met je kinderen tijdens het gratis gezinsfestival Kinderen aan zet.

Ontmoet de kinderrechtencommissaris, reis naar Antarctica, test je reclamewijsheid of volg een workshop Street Art, Alles Kids! met Kristel Verbeke, ontdek het FamilieFit beweegdorp en ga uit de bol met Zannemie & haar bende!

Het woord "kindnorm" geeft aan dat het beleid rekening moet houden met wat kinderen nodig hebben en/of aankunnen. De thema's die daarin een rol krijgen zijn ruimte, milieu, gezondheid, voeding, verkeer, kinderopvang, zorg...

Elke dag komen er zaken op je pad die hiermee te maken hebben. Gezonde keuzes rond voeding of bewegen maak je zelf. En kritisch zijn rond reclame of klimaat doe je best door je te informeren.

Tijdens het gezinsfestival Kinderen aan zet is iedereen welkom om via allerlei leuke gezinsactiviteiten de kindnorm mee te beleven. We scherpen je blik aan met creatieve workshops, voorleessessies (van o.a. Kristel Verbeke) en theatervoorstellingen.

Voor elk wat wils, van klein tot groot! Wat dacht je van een theatervoorstelling voor kinderen tussen 4 en 7 met Lady Angelina, de stadsboerin? Ze brengt een heerlijke muzikale voorstelling vol leuke groentenliedjes en zotte instrumenten.

Of reis je liever mee met poolreiziger Johan Lambrechts naar Antarctica. Echt cool voor kids en je steekt nog wat op over het klimaat! Misschien lig je wel eens wakker van de grote thema’s echtscheiding, zieke ouders, autisme, afscheid…

Dan kan je terecht in de workshop van Kristel Verbeke met Alles kids! En er is nog meer: een workshop Street Art, creatieve ateliers, voorleessessies, workshop duurzaam winkelen of hormoonverstoorders, …

Wil je er even tussenuit? Dan kan je de kindnormzoektocht doen in het provinciaal recreatiedomein De Brielmeersen, vlakbij het Leietheater. Je kan ook een bezoekje brengen aan de beurs Zotwijs Deinze in de Brielpoort in Deinze, een beurs van lokale handelaars gericht op gezinnen met jonge kinderen (toegang 1 euro). 

 

contact@gezinsbond.be en www.kinderenaanzet.be

Meer info via volgende link: 
Wanneer: 
zondag, 22 maart, 2020 - 13:30 tot 17:00
Waar: 

CC Leietheater, Brielstraat 8 te 9800 Deinze

voor iedereen gratis toegankelijk