Uitstap naar Poperinge met bezoek aan het Hopmuseum

Poperinge is reeds bekend vanaf de 7de eeuw  en bereikte in de 13de eeuw, dankzij de lakennijverheid, het hoogtepunt  Later werd een jarenlange hardnekkige strijd voor het behoud van de lakenhandel geleverd. De Poperingenaren kregen zo de bijnaam Keikoppen. Poperinge, hoofdstad van de hop, is natuurlijk het centrum van hop en bier. Daar is ook  het Hopmuseum gevestigd in een mooi stadscomplex waar vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld werd. In 2006 onderging het museum een ware metamorfose.

Het voorziene programma:

  • 13u45: bij aankomst verwelkoming door gids met koffie (+ bijschenk) en gebak in de Stadsschaal (bij Hopmuseum)
  • 14u30: begeleid bezoek aan Hopmuseum met degustatie. We vernemen er gans de geschiedenis van de hop: het zaaien, het oogsten, het drogen, het bewaren, het verbruik, de smaak in het bier…..
  • 16u30: stadswandeling met gids waar we verschillende historische gebouwen en plaatsen kunnen bewonderen zoals het Stadhuis, het Vredegerecht, Sint-Jans en O.L.V.-kerk, het Weeuwhof, de Gasthuis kapel, het Talbothouse……..
  • 18u00 : richting Watou waar in het restaurant voor ons een bord met boterhammen, beleg en garnituur wordt geserveerd.
  • Na de maaltijd veilig huiswaarts.
Meer info via volgende link: 
Wanneer: 
vrijdag, 26 augustus, 2016 - 12:00 tot 20:00
Waar: 

Poperinge

Vertrek stipt om 12u30 aan Gentse Watersportbaan,Yachtdreef,2 (BaReMar) aan de Koninklijke Roeivereniging Club Gent en om 12u00 ( in Langendam bij Weidel).
Prijs Leden: 
€ 42,00
Prijs Niet Leden: 
€ 49,00
inbegrepen: busreis, gidsen, koffie + gebak, ingang Hopmuseum, broodjesmaaltijd.
Hoe inschrijven: 

Inschrijven op gewestelijk secretariaat, Limburgstraat 80, telefonisch 09/ 225 46 52 of per mail gewest.gent@gezinsbond-ovl.be met vermelding van naam, adres, lidnummer, aantal personen, gsm-nummer.
Liefst zo vlug mogelijk inschrijven, plaatsen beperkt !

Gelieve vervolgens, na bevestiging van uw deelname door het gewestelijk secretariaat, het bedrag over te schrijven  op rekening BE95 4470 0315 6158 van Gezinsbond Gewest Gent, met vermelding van: daguitstap en lidnummer. Na ontvangst wordt uw inschrijving definitief !