Week van de opvoeding 2021 - Webinar - Eten, slapen, spelen - Tom Verhaege

Week van de Groeilamp

Elk jaar van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. 
Daarom steken we die week samen de groeilamp aan. Om alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights te zetten. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen.
En even belangrijk: om al die ouders, opvoeders en organisaties te inspireren. Om de plaatsen waar je - zowat letterlijk - je licht kan opsteken als je het even niet meer weet, in de kijker te zetten. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is zeer oké.

 

Samen met het VCOK zorgen we voor een reeks van webinars, met thema's voor ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar.

 

  • 10 mei 2021 - Eten, slapen, spelen - Tom Verhaege
    Een peuter ontwikkelt een eigen wil en zijn karakter krijgt duidelijk vorm.  Vandaar dat hij alles zelf wil doen, de grens aftast tussen ‘ik’ en ‘jij’ en soms heuse driftbuien krijgt wanneer hem iets niet zint. 
    We bespreken de dagelijkse situaties van eten, slapen en spelen en bekijken we hoe je peuter hierin experimenteert met zelfstandigheid. En hoe je als ouder, grootouder,… de taak hebt constant te schipperen tussen het begrenzen enerzijds en het stimuleren van de zelfstandigheid anderzijds.

 

Kijk zeker ook eens naar de andere webinars in ons aanbod op https://www.gezinsbond.be/webinars

 

 

Wanneer: 
maandag, 10 mei, 2021 - 20:00 tot 22:00
Waar: 

Online

Hoe inschrijven: 

Hier inschrijven voor deze webinar

Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met een unieke link waarmee je het webinar kan bekijken. Als je geen mail ontvangt, is het mogelijk dat deze in jouw spambox terechtgekomen is