Zomerzoektochten 2021 "Aarschot gezien? Aarschot gevonden!"

Wandelen, fietsen, speuren en winnen!

Elke dag van 1 juli t.e.m. 30 september

Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen, ook in deze uitdagende tijden! Deze zomer zijn we te gast in Aarschot. Te voet, met de GPS of met de fiets laten we je kennismaken met deze prachtige beeldenstad en haar omgeving.

Op ontdekking in de beeldenstad van het Hageland

Aarschot ligt helemaal in het noorden van het Hageland, in de Demervallei en staat bekend als de Hagelandse ‘beeldenstad’. Doorheen het stadscentrum en de deelgemeenten zijn tientallen meesterwerken te ontdekken. Liefhebbers van historische gebouwen kunnen volop hun hart ophalen. Struin door het charmante Begijnhof, beklim de 200 treden van de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk en bewonder de prachtige gevels van de gezellige Grote Markt. En vergeet vooral ook geen bezoek te brengen aan de gerestaureerde ’s Hertogenmolens, één van de vele molens in Aarschot die je kan bezichtigen.

Praktische info

Periode
Deelnemen kan elke dag vanaf donderdag 1 juli t.e.m. donderdag 30 september 2021.

Vertrekplaats
Toerisme Aarschot, Elisabethlaan 103 (openingsuren: di-vrij: van 9-12.30 u. en van 13-16.30 u.; za & zo: 14-18 u.).

Bibliotheek Aarschot, Elisabethlaan 103A (ma van 9-12 u.)

Inbegrepen bij het deelnamepakket
Wandel-, fiets- en geocache-zoektochtenboekje, kinderzoektocht (1 exemplaar/kind), een stadsplannetje en kortingsbonnen voor bezienswaardigheden

Deelnameprijs

 • € 15/gezin
  leden Gezinsbond/Gezinssport Vlaanderen genieten van € 5 korting!
 • Gratis voor 'Op Weg'-leden
 • Korting via Vrijuit

Wie zoekt, die wint!

Heb je goed gezocht? Dan ga je misschien met één van onze mooie prijzen aan de haal! Cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, rugzakken van Deuter, slaapzakken van Sea to Summit, weekendarran­gementen, boeken en andere mooie naturaprijzen. Er wordt een apart prijzenpakket voorzien de kinderzoektocht (cadeaubonnen voor vakanties, kinderfietsen, gezelschapsspellen, naturaprijzen). Superprijs voor deelname aan zowel de wandel- en fietszoektocht en geocaching.

 

 

Maak je keuze uit vier zoektochtformules:

 • Wandelzoektocht (5 km)
  De Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Sint-Rochustoren, de Gasthuissite, het Begijnhof, … het zijn maar enkele pareltjes die je hier op je eigen tempo kunt ontdekken.
 • Fietszoektocht (30 km)
  Wie graag al fietsend Aarschot wil verkennen, komt ongetwijfeld aan zijn trekken. Onze route voert je langs adembenemende natuurlandschappen van bossen, weides en wijngaarden. De volledige fietszoektocht verloopt over het Fietsnetwerk Vlaams Brabant.
 • Kinderzoektocht (5 km)
  Speciaal voor de kinderen is er een gratis zoektocht op kindermaat op hetzelfde parcours als dat van de wandelzoektocht maar met aangepaste vragen, rebussen en raadseltjes.
 • Geocaching
  Een gps-wandeltoestel of smartphone en honger naar avontuur is alles wat je nodig hebt voor deze moderne schattenjacht.

De zomerzoektochten ‘Aarschot gezien? Aarschot gevonden!’ is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen in samenwerking met de stad Aarschot. Met de steun van de GezinsbondGezinsvakantie-FamiliatoursBaloiseDeuterSeatoSummit en Sport Vlaanderen.

 

Meer info via https://www.gezinssportvlaanderen.be/zomerzoektochten

 

 

Wanneer: 
donderdag, 1 juli, 2021 - 00:00 tot vrijdag, 1 oktober, 2021 - 00:00
Waar: 

Aarschot en omgeving (provincie Vlaams-Brabant)